Aktuella utställningar

Rasspecialer 2020

Svenska Collieklubben (SCK) arrangerar årligen ett antal utställningar, så kallade rasspecialer. För att ställa ut på dessa behöver du vara medlem i SCK. Arrangörer är våra LA (Lokala Aktivitetsområden och en av dessa uställningar är vår huvudutställning – den som är i samband med Collie-SM. På SM har vi alltid en domare från Storbritannien, våra rasers hemland.

De flesta arrangörer använder sig av MGEvents.se för anmälan men länk till utställningar öppnas först upp ett par månader innan själva utställningen. Sista anmälningsdatum är 4 veckor innan och betalning ska göras till det Bankgiro som anges i anmälningsinformationen.

På SCK’s Rasspecialer har vi enbart två raser, nämligen kort- och långhårig collie. Efter de båda ringarna är klara så hålls en final där bästa collie utses, dvs Best In Show (BIS), detta görs för både valp, junior, bruks och veteran, till sist kommer den stora BIS-finalen.

Så skriv ned datumen för våra rasspecialer 2020 i kalendern så ses vi där!

Datum Plats Domare Arrangör Anmälan
2 maj/Inställd Lidköping Bengt-Åke Bogren Styrelsen MG Event
8 maj Timrå Camilla Karlsson Mellersta Norra MG Event
31 maj Stockholm Dodo Sandahl Östra LA MG Event
17 juli Piteå Kevin Young, GB Norra LA Norra LA
2 augusti Helsingborg Rod Slater, GB Södra LA MG Event
12 september Gimo Angela Harvey, GB Norra Svealand MG Event

SKK beslutade 27 mars att alla evenemang inom SKK organisationen med mer än 10 deltagare ska ställas in. Beklagligt nog är samtliga utställningar 2020 inställda pga Covid-19

Länk till SKK om Coronaviruset >>