Redaktionen

Redaktion

Erika, Chefredaktör
Erika Jonsson

Jag är en del av colliebladets redaktion där jag är den som svarar på mail, letar intressanta artiklar och uppslag samt försöker hitta lite olika teman för våra nummer. Jag är också ansvarig för Nostalgihörnan där jag letar material i gamla collieblad.  Jag tar gärna emot tips på sådant ni vill läsa om eller om ni känner någon duktig collieägare som kan berätta om sitt liv med collies och träning och aktiviteter.  Älskar naturligtvis vår ras och hoppas många ska hitta något läsvärt i colliebladet, vare sig man tävlar eller bara aktiverar sig till husbehov.  Tanken är att man i tidningen ska kunna inspireras, lära sig mer, få en stunds trevlig läsning eller titta på fina bilder.


Johan, Sättare
Johan Nilsson

Jag är den som sätter ihop tidningen dvs bestämmer hur text och bilder ska placeras, vilka färger som ska användas och hur det hela ska bli en lättläst och tilltalande tidskrift.


Emma, Koordinator LA
Emma Hult

Min roll i redaktionen är att samla in rapporter och aktiviteter från Lokala aktivitetsområdena så de kan publiceras i tidningen.


Jan, Korrekturläsning
Jan Klerung

Min roll i redaktionen är främst korrekturläsning. Ambitionen är att texten ska vara rättstavad. Mellanslag och interpunktion ska vara konsekvent. Det får exempelvis inte stå ”e: Brantastigs Hägg” på ett ställe och ”e. Brantastigs Hägg” på ett annat ställe. Ibland ser man i dagstidningar att samma textstycke upprepas. Det får inte förekomma. Viktigaste är dock att artiklarna är begripliga och inte motsägelsefulla. Genom att korrekturläsa Colliebladet slår jag två flugor i en smäll: Jag lär mig mer om collievärlden samtidigt som jag slipper reta mig på dålig korrekturläsning.