Bli medlem

DSC_0151Välkommen som medlem i Svenska Collieklubben!

Svenska Collieklubben är en av rasklubbarna inom Svenska Brukshundklubben (SBK), som i sin tur är en specialklubb inom Svenska Kennelklubben (SKK). Det är specialklubbarna inom SKK, som har avelsansvaret för hundraserna i landet. SBK har avelsansvaret för de så kallade bruksraserna dit kort- och långhårig collie räknas. SBK har valt att delegera detta avelsansvar till sina respektive rasklubbar.

Som medlem kan du påverka rasens utveckling och delta i klubbens aktiviteter. Vi arbetar på att åter få ihop en redaktion så att du dessutom ska kunna få vår tidskrift Colliebladet hem i brevlådan.

Så här blir du medlem i Svenska Collieklubben:

Det finns två sätt att bli medlem hos Svenska Collieklubben. Antingen fyller du i dina uppgifter digitalt hos SBK här. Detta kan du göra om du vill bli ny ordinarie medlem eller ungdomsmedlem. Under denna sida hittar du länken ”Tecka dig som medlem här” trycker du upp denna finner du ett formulär där du fyller i dina personuppgifter och väljer Svenska Collieklubben i rullisten för klubb.

Andra sättet för att bli medlem är att du skickar ett mejl till: lenaogren1@gmail.com
I mejlet anger du följande: ditt namn, din adress och ditt personnummer samt
e-postadress. Om du vill bli familjemedlem måste du maila direkt till Lena via mail (SBK:s digitala medlemsanmälan fungerer ej) glöm då heller inte att även ange vilket medlemsnummer som du skall kopplas till.

SBK har infört att den som registreras som medlem måste lämna komplett personnummer. Utan komplett personnummer kan vi inte registrera er som medlemmar. Ditt personnummer används endast i identifikationssyfte och dessa uppgifter kommer inte att lämnas ut till tredje part.

Du som blir medlem via SBK:s hemsida digitalt betalar där, om du väljer att manuellt maila in din medlemsansökan till Svenska Collieklubben:
Betala in din avgift på BG 178-8777 Svenska Collieklubben.
Glöm inte att ange ditt namn och medlemskap även på inbetalningen.
Vilken avgift du skall betala framgår längre ner på sidan.

Typer av medlemskap inom SBK (Svenska Brukshundklubben och SCK)
Ordinarie medlemskap består av en förbundsavgift till SBK på 400 kr medan förbundsavgiften för utlandsmedlemskap är 520 kr. Sedan tillkommer avgift(er) för medlemskap i en eller flera rasklubbar,  exempelvis SCK, eller lokala brukshundklubbar.

MEDLEMSAVGIFTER 2019
Ordinarie medlem: 400 kr till SBK och 210 kr till SCK = 610 kr
Är du redan medlem i SBK (t.ex. via en lokal brukshundklubb) skall du betala 210 kr
Är du inte medlem i SBK skall du betala 610 kr.

Familjemedlem: 0 kr till SBK och 140 kr till SCK = 140 kr
Hundungdom: 310 kr till SBK och 0 kr till SCK = 310 kr
Utlandsmedlem: 520 kr till SBK och 210 kr till SCK = 730 kr

När SCK:s medlemsansvarig har tagit emot din ansökan och avgiften har registrerats på SCK:s konto kommer du att anmälas som ny medlem i vårt medlemsregister. Du får sedan ett mejl, till den mejladress som du har angett det i din ansökan, annars kan
du som redan är medlem i SBK logga in på SBK Medlem för att få ut ditt nya medlemskort. Har du inte någon mejll, så kan vi skicka ut medlemskortet med vanlig post.

Därefter är du medlem och får då SBK:s tidning Brukshunden, samt även tidningen Colliebladet när vi åter har fått ihop en redaktion. Du har nu även tillgång till alla de aktiviteter som Svenska Collieklubben arrangerar både centralt och i de olika lokala aktivitetsområdena samt de medlemsförmåner som Svenska Brukshundklubben
erbjuder.

Någon månad innan utgången av ditt medlemskap så kommer först ett mejl och därefter ett brev med ett inbetalningskort att komma från Svenska Brukshundklubben, som i fortsättningen sköter medlemshanteringen för ditt medlemskap. Har betalning inte inkommit under månaden efter det att medlemskapet gått ut avslutas
ditt medlemskap i Svenska Collieklubben. Det innebär att en ny ansökan om medlemskap måste göras.

Administrera ditt medlemskap inom SBK och skriv själv ut ditt medlemsbevis:
Har du bytt adress, telefonnummer, e-postadress eller vill avsluta ditt medlemskap?
Allt detta gör du själv på http://www.brukshundklubben.se/klubbar-medlemskap/mina-sidor/
Där skriver du även ut ditt medlemsbevis, detta skickas inte längre ut automatiskt tillsammans med inbetalningskortet.

Har du frågor om medlemskap kontakta medlemsansvarig: lenaogren1@gmail.com