Colliebladet

Välkommen till SCK:s stolthet, COLLIEBLADET

CB 2010_2_framsida

COLLIEBLADET ÄR TILLBAKA

En föreningstidning är inte bara nyheter från lokala avdelningar och information om styrelsens framtidsplaner. Det är så mycket mer. En klubbtidning inte bara informerar- den överraskar, förenar, entusiasmerar, hyllar, kritiserar, sätter igång debatter, svarar på frågor och underhåller. Därför har det känts lite tomt utan Colliebladet det senaste året. Men nu kan vi äntligen berätta att vår tidning är tillbaka.

Nu har vi en permanent tidningsredaktion- ett entusiastiskt gäng med stor erfarenhet av journalistik, fotografi, formgivning och projektledning, med gedigen kunskap av hundträning, tävling, utställning, uppfödning och med en gränslös kärlek till vår underbara ras.

Vårt mål är att göra en proffsig mångsidig tidning om collie, lika mångsidig som collien själv. Colliebladet ska berätta om collierasen ur ett historiskt perspektiv, samt om den moderna utvecklingen, återspegla olika sidor av collievärlden, både i Sverige och internationellt, olika intressen bland collieägare så som uppfödning, samtliga grenar inom hundsport samt utställning; vara ett organ för både klubbmedlemmar och styrelse, en plattform för olika åsikter och diskussioner om vår ras; ge praktiska tips och råd när det gäller träning, hälsa, vård mm.

Vi vill gärna ha era tips och förslag, bilder på era älskade hundar och spännande berättelser om collielivet.

Redaktionen har börjat sitt arbete, och nästa nummer av colliebladet kommer till SCK’s medlemmar i september. Snart är väntan över.

Vi önskar er alla en skön sommar.
/ Colliebladets redaktion.

I tidningen kan du läsa alla möjliga reportage om händelser i klubben och klubbmedlemmarnas berättelser. Du som medlem kan vara med och påverka innehållet i Colliebladet. Skicka in ditt bidrag till redaktionen! Kanske har du och din hund upplevt något att berätta om, en semesterutflykt, en tävling, en rolig händelse eller något annat du vill berätta om.

Alla ni som blir champion (lydnad, bruks, agility och lydnad) eller Rallymästare – vi vill gärna höra er historia – skriv och berätta i Colliebladet!

Välkommen att skriva till Colliebladet!

Du är också välkommen att dela med dig av dina favoritbilder på era fina hundar. Glöm bara inte att bilderna ska vara högupplösta (helst 1000 kb) för att bli riktigt bra i tryck. Kanske är det din hund som syns i nästa tidning?

Varmt välkommen att dela med dig av din historia, insändare, bra bilder m.m.