NYTT PÅ HEMSIDAN

Under hösten hade vi först problem med vår e-post och nu senast även hemsidan. Detta beror på att klubbens webhotell (FSData) har bytt plattform och problemen har uppstått i samband med flytten. Nu när vi är färdigflyttade så hoppas vi att tillförlitligheten framöver ska vara i topp.

svenskacollieklubben.se den 17 december

Just nu pågår ett omfattande arbete med att uppdatera klubbens hemsida. Vissa saker har redan flyttats medan andra har ändrats men mycket återstår. Syftet med arbetet är att göra sidan lättare att navigera på men också lättare att underhålla. Det har funnits liknande data på mer än ett ställe, vilket gör uppdateringen krånglig samt att man lätt missar att uppdatera på alla ställen.

En förändring är ett nytt grepp gällande kennlar och valpkullar. Nu slår vi ihop dessa sidor under namnet Uppfödare. Kennlarna visas nu sorterade länsvis och här kan uppfödarna nu lägga in att valpar planeras. Vi kommer med andra ord att ta bort själva valphänvisningen, då väldigt få kullar har hamnat på sidan. Information kommer att skickas ut till de uppfödare som idag återfinns i kennelregistret.

Numera kan du hitta alla gamla Nyheter i en egen flik.

Kalendern är åter igång och här kommer klubbens alla aktiviteter att läggas in. En del ligger där redan.

Sedan ett tag tillbaka har sidan även en sökfunktion, vilket förenklar för dig som användare. Det kanske även kommer en sajtkarta…

Kommande justeringar handlar om att Collie-SM ska få sin egen flik för att vi ännu bättre kan informera om vårt stora event som inträffar varje sommar.

Flikarna Om collie samt Om klubben är båda omfattande men en tydligare struktur med undersidor ska förhoppningsvis göra det lättare att hitta det du letar efter.

Avel är sidan som vänder sig till alla ni som är mer intresserade av just detta. Här hittar du fortsatt all statistik (som ska få sig en översyn den med) samt Mentalindex med listor. Hela fliken om Mentalindex kommer att uppdateras och spegla att pilotprojektet som sådant är avslutat (slutrapport till 31 januari 2020) men att vi nu väntar på nästa fas.

Som sagt  det händer mycket och vi är väldigt glada för det jobb som Kenneth Niklasson samt Nelly Karlsson lägger ner på att göra klubbens hemsida bättre!

Hoppas att ni alla har förståelse för att det under ett bra tag framöver händer saker på hemsidan, men att allt har ett gott syfte.

Styrelsen vill även passa på och önska alla medlemmar en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Kommentarer är stängda.