Ordförandens rader 11-feb

2019 har övergått i 2020 och för alla som verkar inom den ideella världen så inträder stora insamlingsperioden. 2019 ska summeras – vad hände, hur blev det, hur många var där? Allt detta sammanställer vi i styrelsen i en prydlig verksamhetsberättelse som alla medlemmar får ta del av ett par veckor innan årsmötet. Vi testar ett nytt upplägg i år, så får vi ser vad ni alla tycker om det?

Kan redan nu föregripa lite och säga att ekonomin har gått bra. Svenska Collieklubben är en förhållandevis välbärgad klubb. Det känns bra att vi har en stabil ekonomi som gör det möjligt att kunna göra lite saker för medlemmarna.

Jag vill passa på och göra lite mer reklam för vår ÅRSMÖTESHELG, med ett helt nytt upplägg i år.

Fredag 20 mars till lördag 21 mars har vi en LA-konferens där representanter från LA-styrelserna runt om i landet får en chans att träffas och diskutera hur vår klubbs aktiviteter kan organiseras framöver.

På lördagen har vi ett program som riktar sig till alla medlemmar:

  • 15:00 på Örebro BK har vi en tipspromenad där man med fördel tar med sin hund
  • 16:00-19:00 på Örebro BK bjuds medlemmar på en föreläsning med Annika Falkenberg om ”Hundens rörelser”
  • 19:30 Gemensam middag på Scandic Örebro (självkostnadspris 230 kr)

Söndag 22 mars har SCK Årsmöte i Kumla, insläpp redan kl. 9:00. Förhandlingarna börjar kl.10:15. Glöm inte att boka fika!

Här hittar ni mer info om hela helgen och hur ni anmäler er till olika aktiviteter >>

Hoppas att vi i styrelsen får chansen att träffa många av er
medlemmar under denna trevliga helg!

Collieutredningen kom så äntligen i veckan. Jag tror vi är många som har gått och väntat på den. Tack till arbetsgruppen som lagt ner ett otroligt arbete. Nu inväntar vi besked om hur den fortsatta processen blir. Ett förtydligande – ni kan inte förvänta er att styrelsen i nuläget intar någon specifik hållning till de åtgärdsförlag som arbetsgruppen tagit fram. Det ingår inte i vår roll att göra så, varken gemensamt som styrelse eller som privatpersoner på sociala medier.

För er som inte riktigt vet vad Collieutredningen är,
här kan ni få mer info >>

Och rapporten hittar ni här på SKK:s hemsida >>

Så vad händer nu? Ni som läst informationen från SKK vet att rapporten nu ska redovisas, det ska bli en remissrunda och därefter ska SKK:s Centralstyrelse (CS) så småningom fatta ett slutgiltigt beslut i frågan, dvs hur ska colliens mentala status kunna förbättras.

Jag förutsätter att vi alla låter CS få fatta sitt beslut i lugn och ro. Berörda instanser kommer att få uttala sig i frågan via remiss, så också SCK:s styrelse genom SBK:s grupp för avelsansvar för collie. Detta ärende har pågått länge nog nu, nu är tid att låta rapportens slutsatser bearbetas så som CS väljer.
Så jag ber er nu alla colliemänniskor; mailbomba inte SKK, deras VD eller CS utan invänta lugnt nästa steg i den här processen.

Parallellt med Collieutredningen kommer inom kort en slutrapport från Projekt Mentalt Sund Collie som redovisar vad som har hänt och hur det har gått från projektstart 2010 fram till avslut 2019. Deras rapport kommer att fungera som ett komplement till Collieutredningen, om varför projektet med att utveckla ett Mentalindex ens kom till, hur collie som första och än så länge enda ras fick mentalindex och var vi har landat efter 10 år.

Vi har som sagt mycket intressant att se fram emot under våren.

/Kirsten

Kommentarer är stängda.