Styrelsen Informerar 220218

INFORMATION FRÅN STYRELSEN

Tänk, nu händer det! Snart kommer vi kunna träffas på riktigt, i verkligheten. Regeringen släpper på restriktionerna och Sverige öppnar upp. Som vi alla har längtat till att vår vardag ska återgå till pre pandemi.

Collieklubben kommer t.ex. kunna genomföra planerade utställningar efter att ha ställt in både 2020 och 2021 (förutom en utställning 2021).
Collie-SM i Helsingborg 27–31 juli i sommar får möjlighet att genomföras fullt ut efter att ha ställts in 2020 och genomförts i begränsad omfattning 2021.

Tiden under pandemin har nog trots allt påverkat hur vi kommer välja mötas framöver. Vi vill nog inte resa onödigt mycket, när de digitala möjligheterna blivit vardag. Det tar tid att resa och det kostar. Men visst vill vi träffas igen. Så mest troligt kommer en mix av fysiska möten med digitala bli det nya sättet att mötas.

Innan pandemin brukade SCK genomföra en Colliekonferens vartannat år och en LA-konferens vartannat år. Men redan innan pandemin ersattes LA-konferenserna av digitala möten. Senaste Colliekonferensen genomfördes 2018.

ÅRSMÖTET 26 MARS 2022 kl. 10

Styrelsen beslutade redan innan jul att genomföra årsmötet 2022 digitalt. Nu skulle vi ju kunna genomföra det fysiskt men det är lite sent att ändra beslutet då det krävs en hel del planering för att genomföra ett årsmöte. Beslutet står därför fast. För rasklubbar är det även en fördel både för medlemmarna samt för klubbens ekonomi att kunna ha sina årsmöten digitalt. Landet är långt och att det kostar en hel del för många att resa till ett årsmöte. Ett årsmöte kostar ca 50 000 kr för klubben att genomföra med resor, övernattning samt framförallt möteslokal. Medlemmarna lägger allt från några 100 kr till flera tusen kronor.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTET

Styrelsen skickar i dagarna ut nya kallelser till årsmötet till alla ni som har en e-post angiven i medlemsregistret. Där får ni mer information om vad som gäller då vi kommer be er anmäla er till mötet för att kunna kontrollera medlemskap innan mötet.
Vi kommer köra årsmötet i zoom, och inte såsom vi har gjort förra året med förberedande möte och röstning via VoteIT. Röstning kommer att ske direkt på mötet.

COLLIEKONFERENS 15–16 OKTOBER 2022

Styrelsen har funderat en hel del kring hur vi vill träffas framöver, efter att pandemin är över. Vi tror att ni medlemmar hellre lägger er tid och era pengar på att resa till en Colliekonferens än till ett årsmöte.

Styrelsen har därför beslutat att genomföra en Colliekonferens helgen 15–16 oktober.
Vi väljer att redan nu, innan årsmötet, gå ut med datum för att ni ska kunna boka upp den här helgen. Vi återkommer med en inbjudan när vi har fått alla detaljer på plats.

/Styrelsen

Kommentarer är stängda.