Aktuella utställningar

Rasspecialer 2021

Svenska Collieklubben (SCK) arrangerar årligen ett antal utställningar, så kallade rasspecialer. För att ställa ut på dessa behöver du vara medlem i SCK. Arrangörer är våra LA (Lokala Aktivitetsområden och en av dessa uställningar är vår huvudutställning – den som är i samband med Collie-SM. På SM har vi alltid en domare från Storbritannien, våra rasers hemland.

De flesta arrangörer använder sig av MGEvents.se för anmälan men länk till utställningar öppnas först upp ett par månader innan själva utställningen. Sista anmälningsdatum är 4 veckor innan och betalning ska göras till det Bankgiro som anges i anmälningsinformationen.

På SCK’s Rasspecialer har vi enbart två raser, nämligen kort- och långhårig collie. Efter de båda ringarna är klara så hålls en final där bästa collie utses, dvs Best In Show (BIS), detta görs för både valp, junior, bruks och veteran, till sist kommer den stora BIS-finalen.

Under 2020 så ställdes alla utställningar in pga. Corona. Vi hoppas att vi kan genomföra våra ansökta utställningar under 2021, men tyvärr har vi fått ställa i de två första (2021-04-05). VI håller alla tummarna för att Collie-SM går att genomföra.

Så skriv ned datumen för våra rasspecialer 2021 i kalendern så ses vi där!

Datum Plats Domare Arrangör Anmälan
30 maj Haninge   Östra LA inställd
8 juni Piteå   Norra LA inställd
30 juli Timrå   Mellersta Norra LA MG Event
11 september Gimo   Norra Svealands LA MG Event