Vallanlagstest för uppfödare

Vallanlagstest för uppfödare

Svenska Collieklubben är certifierad utförare av vallanlagstest (NHAT). Det innebär att vi kan anordna egna vallanlagstest om till exempel du som uppfödare vill erbjuda tester för dina valpköpare. Observera att vi inte får ge förtur till collies, så det gäller att vara snabb med anmälan!

Om du som uppfödare önskar att SCK ska anordna ett vallanlagstest, så börjar du med fundera på ungefär var i Sverige du skulle vilja att anlagstestet skulle ske. Observera att det finns inte vallanlagstestare och fårägare anslutna till Kroppsvallarna överallt i Sverige

Lista med godkända vallanlagstestare>>

Hör av dig till vallning@svenskacollieklubben.se med önskemål om region och gärna vilken vallanlagstestare som isåfall skulle vara intressant, samt ungefär när i tid du önskar att testet ska gå.

Du behöver kontakta SCK MINST 3 månader innan du önskar ha testet. SCK skriver avtal med anlagstestare och fårägare samt bokar ett datum, och gör en annons. Annonsen blir officiell när den ligger på Kroppsvallarnas hemsida. Anmälningarna går till SCK som sammanställer en anmälningslista. Testledare och fårägare bestämmer om hur många hundar som kan antas. Collie kan tyvärr inte ges förtur till testet utan alla kroppsvallande raser som godkänts av testledaren är välkomna.

Anmälningsblanketten fylls i och sparas lokalt på din dator och mailas sedan till vallning@svenskacollieklubben.se. Summan 750 kr betalas in av hundägaren till 178-8777 (märk betalningen med vallanlagstest och ditt namn) senast 14 dagar innan testet ska gå.

Anmälningsblanketten hittar ni här>>

Sen är det bara att planera för en kul dag i fårhagen!